Info

Dermatologie en Plastische Chirurgie Avenue Carnisse richt zich voornamelijk op de betaalbare verzekerde zorg van de huidziekte in de breedste zin van het woord en de optimale zorg ervan. De praktijk heeft naast dermatologen ook plastische, reconstructieve, hand,- en esthetische chirurgen. Naast het verwijderen van huidtumoren, kunnen ook handoperaties en esthetische ingrepen onder lokale verdoving worden verricht. Tevens zijn we nu een centrum voor uw spataderen.

Kalknagels

Kalknagels zijn nagels die verdikt en verkleurd zijn. Er zijn vele aandoeningen die tot kalknagels kunnen lijden. Daarvan is de teennagel schimmel wel de bekendste aandoening. Voor mensen met kalknagels is er geen goed moment om sandalen te dragen. Zelfs niet op het strand in de zomermaanden. Het is misschien voor veel jongeren geen fraai aanzicht, maar voor ouderen kunnen de verdikte nagels ook een pijnlijk probleem vormen.

De behandeling die het best bij u past wordt onder meer bepaald door de aandoening die bij u de kalknagels heeft veroorzaakt. Mochten de kalknagels bij u het gevolg zijn van een schimmelinfectie dan is de meest toegepaste traditionele therapie een tablet behandeling, dagelijks en in hoge dosering met een behandelduur tot vele maanden. Dit kan in sommige gevallen vervelende bijwerkingen veroorzaken, zoals misselijkheid of een leverbeschadiging die lang niet altijd opgemerkt wordt. Om deze reden hebben veel patiënten tot nu toe van behandeling afgezien of de behandeling niet kunnen afmaken.

Dermavenue biedt ook een nieuwe behandeling voor schimmelnagels, waarbij gebruik gemaakt wordt van een laser. De laserstraal dringt diep door in de met schimmel besmette nagels en dood deze schimmels door warmte zonder beschadiging van het nagelbed. De laserbehandeling kan een veilig en effectief alternatief zijn voor de traditionele tablet behandeling. Voor de patiënt is een laserbehandeling pijnloos, maar het zal wel leiden tot een gevoelige opwarming van het nagelbed, dat tot een uur na de behandeling kan aanhouden. Representatieve internationale studies tonen aan dat de resultaten van deze nieuwe behandeling vergelijkbaar zijn met de langdurige inname van tabletten.

Bij Dermavenue wordt de patiënt eerst onderzocht door de dermatoloog. Daarbij wordt ook aandacht geschonken aan het beloop van uw klachten en eventuele uitlokkende factoren. Vaak is het nodig aanvullend onderzoek uit te voeren, zoals een kweek. Zo kan hij een uitspraak doen of in uw geval de kalknagels worden veroorzaakt door een schimmelinfectie of dat het een andere nagelaandoening betreft. De dermatoloog vertelt u over de nieuwste inzichten in het ontstaan en het beloop van uw aandoening. Daarop bespreekt hij de mogelijkheden van behandeling. Ook de kans van slagen wordt met u besproken. Tenslotte speelt de mogelijkheid van het nagelorgaan en het nagelbed om zich na de behandeling te herstellen een belangrijke rol bij de vooruitzichten op volledig herstel van de nagel.
Dermavenue staat voor het implementeren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidziekten en spataderen. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en waar mogelijk besproken tijdens het consult en toegepast bij de behandeling. Daarbij staan kwaliteit en veiligheid voorop. Patiënten kunnen dat afleiden uit het ZKN-keurmerk, dat de kliniek al enkele jaren voert.
Klik hier om de InfoVideo Kalknagels te bekijken.

Vooral een beschadigde nagel moet regelmatig gevijld of geknipt worden zodat de groei van de nagel bevorderd wordt. Lange nagels zijn kwetsbaarder dan korte nagels en zijn daardoor vatbaarder voor infecties. Vijl de nagels van de voeten eens week met een platte vijl, direct na het douchen, dan is de nagelplaat minder hard, en gaat het vijlen of knippen gemakkelijker. U moet dit volhouden totdat volledige uitgroei is bereikt. Knip de teennagels niet korter dan het nagelbed, dit zorgt ervoor dat uw nagels niet ingroeien. Gebruik van nagellak is tijdens de hele duur van de behandeling, namelijk totdat een volledige uitgroei van de nagels is bereikt, niet toegestaan.

Het knippen of terugduwen van de nagelriemen is een fout die door menigeen wordt gemaakt. De nagelriem is echter een belangrijke bescherming van het nagelbed. Krab ook niet aan de huid tussen de nagel en het nagelbed aan het uiteinde van de nagelplaat. Ook hierdoor wordt het nagelbed beschadigd. Slechts het gebruik van een zachte borstel is hier toegestaan.

Droog de voeten goed na douchen, baden of zwemmen. Hebt u last van zweetvoeten gebruik dan een voetpoeder die het transpiratievocht kan absorberen. Katoenen sokken hebben de voorkeur. Draag dagelijks schone sokken.