Info

Dermatologie en Plastische Chirurgie Avenue Carnisse richt zich voornamelijk op de betaalbare verzekerde zorg van de huidziekte in de breedste zin van het woord en de optimale zorg ervan. De praktijk heeft naast dermatologen ook plastische, reconstructieve, hand,- en esthetische chirurgen. Naast het verwijderen van huidtumoren, kunnen ook handoperaties en esthetische ingrepen onder lokale verdoving worden verricht. Tevens zijn we nu een centrum voor uw spataderen.

UV-b lichttherapie

Het zonlicht, vooral het UVB spectrum blijkt een genezend effect te hebben op tal van huidziekten. Lichttherapie wordt gegeven voor onder meer eczeem, psoriasis, vitiligo en lichttgewenning bij zonlichtallergie.

Bij deze ultra moderne behandelmethode wordt gebruik gemaakt van een monochromatische lichtbundel (smalspectrum UVB) die uitsluitend op de aangedane plekken wordt gericht en de gezonde huid met rust laat. Daarom kan zeer effectief worden gewerkt en kunnen laesies snel helen. De therapie behoort tot de snelste en efficiëntste behandelmethode wereldwijd.
De frequentie is afhankelijk van de soort en ernst van de huidaandoening. In het algemeen is de bestaat zijn 6 – 12 behandelingen nodig. Hiermee behoort deze methode tot de snelste en effectiefste wereldwijd.

De therapie wordt beschouwd als effectief en veilig. De gerichte lichtbundel bestaat uit een monochromatische golflengte van 308 nm. Bij Excimer therapie worden alleen de aangedane plekken behandeld om de gezonde huid tegen mogelijke ongewenste bijwerkingen zoals zonnebrand en voortijdige huidveroudering te beschermen. Daarnaast laten relevante onderzoeken naar mogelijke bijwerkingen op lange termijn geen aantoonbaar verhoogde kans op huidkanker zien door gebruik van Excimer therapie.

Dermavenue biedt lichttherapie volgens een nieuw concept, waarbij u behandeld wordt tijdens een inloop-spreekuur en u zelf het tijdstip van de behandeling kan kiezen.
Afhankelijk van uw huidaandoening wordt een belichtingsschema bepaald. In het begin is de belichting heel kort, bij ieder volgend bezoek wordt de belichtingstijd langzaam opgevoerd. De huid wordt 2-3 keer per week belicht en de duur van de behandel kuur kan 6 tot 12 weken bedragen. De lichttherapie kan ook worden gecombineerd met een zalf of een crème.

Het gebruik van de beschermingsbril voor de ogen is verplicht.
Wanneer u tijdens de behandeling nieuwe medicijnen bent gaan gebruiken meldt dit dan bij uw dermatoloog voordat u zich belicht. Er zijn geneesmiddelen die in combinatie met licht een ongewenste huidreactie veroorzaken.
Tijdens de periode van de UV behandeling mag u niet onder de zonnebank gaan.
Het is belangrijk dat u de behandeling niet of zo weinig mogelijk onderbreekt, omdat dit het behandelresultaat vermindert.
Tijdens de lichttherapie bestaat de kans op verbranden als de belichtingstijd te lang is geweest.
Net als voor de gewone zon geldt dat teveel UVB licht niet goed is. Neveneffecten van te veel UVB licht zijn huidveroudering en een verhoogde kans op het ontstaan van huidkanker.

Bij Dermavenue wordt de patiënt eerst onderzocht door de dermatoloog. Daarbij wordt ook aandacht geschonken aan het beloop van uw klachten en eventuele uitlokkende factoren. Soms is het nodig om aanvullend kweek onderzoek uit te voeren.
De dermatoloog vertelt u over de nieuwste inzichten in het ontstaan en het beloop van uw aandoening. Daarop bespreekt hij de behandeling die het beste in uw situatie past.
Dermavenue staat voor het implementeren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidziekten en spataderen. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en waar mogelijk besproken tijdens het consult en toegepast bij de behandeling. Daarbij staan kwaliteit en veiligheid voorop. Patiënten kunnen dat afleiden uit het ZKN-keurmerk, dat de kliniek al enkele jaren voert.