Info

Dermatologie en Plastische Chirurgie Avenue Carnisse richt zich voornamelijk op de betaalbare verzekerde zorg van de huidziekte in de breedste zin van het woord en de optimale zorg ervan. De praktijk heeft naast dermatologen ook plastische, reconstructieve, hand,- en esthetische chirurgen. Naast het verwijderen van huidtumoren, kunnen ook handoperaties en esthetische ingrepen onder lokale verdoving worden verricht. Tevens zijn we nu een centrum voor uw spataderen.

Huidkanker

Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Belangrijk voor sterke botten en voor je weerstand. Máár… UV-stralen brengen ook gevaren met zich mee. Uit onderzoek is gebleken dat we ons daar niet genoeg tegen wapenen. Reden voor Dermavenue, om de voorlichting over dit onderwerp en voorkoming van huidkanker tot een van haar speerpunten te maken.
Meer bewustzijn over zonnen is vooral hard nodig, omdat huidkanker onstuitbaar toeneemt.
In 2000 ging het om 21.000 nieuwe gevallen, in 2015 zullen dat naar schatting bijna 37.000 zijn – een stijging van 75 procent. Zonschade zorgt op termijn voor onregelmatige verhoorning van de huid (verdikking), het zorgt voor pigmentvlekken en uitzetting van de bloedvaatjes. En veroudering
van de huid wordt voor negentig procent door de zon bepaalt en voor tien procent door je leeftijd.
Aangezien huidkanker een buitengewoon zichtbare vorm van kanker is, is het vaak mogelijk om de ziekte vroeg te herkennen en te behandelen. Als je een huidplekje hebt dat je niet vertrouwd, of dat zich anders gedraagt dan de overige en omgevende plekjes op de huid, wend je zich dan tot je arts. Bij ernstige vormen van huidkanker, zoals het melanoom, kan vroegtijdige ontdekking en behandeling
zelfs levensreddend zijn.

In veel gevallen zal de behandeling een kleine operatie zijn. Dan is het goed te weten dat Dermavenue beschikt over een volledig uitgeruste operatiekamer waar onder steriele omstandigheden de huidkanker kan worden verwijderd.
Meld het gebruik van bloedverdunnende medicijnen altijd tevoren aan uw dermatoloog. Indien de trombosedienst bij u een INR waarde bepaald, dan zal uw dermatoloog tevoren de gewenste grenswaarde hiervan aan u doorgeven. Ascal, Plavix en Persantin worden tevoren niet gestaakt.

Wen je huid langzaam aan het zonlicht. Gebruik zonnebrandcrèmes op de juiste wijze en
wees niet te zuinig met zonnebrandcrème. Als je kinderen moet insmeren, gebruik dan een spray, dat gaat sneller en smeert veel gelijkmatiger in.
Draag ook op het strand een zonnehoed en T-shirt tegen het verbranden. Maar neem dan wel een goed T-shirt. Hou het shirtje tegen het licht om de weefdichtheid te zien. Een wit T-shirt laat overigens meer UV-licht door dan een bijvoorkeur blauw gekleurd exemplaar.
Smeer je goed in, minimaal een half uur voordat je de zon ingaat. Insmeren op het strand of op het terras is echt te laat; bij de meeste crèmes duurt ‘t even voordat ze gaan werken. Als je hebt gezwommen, smeer je opnieuw in, ook al is de crème waterproof.
Een gemiddeld huidtype heeft in de Hollandse zon voldoende aan factor 15 of 30. Een factor zegt hoeveel langer je van de zon kunt genieten. Dus als je op het heetst van de dag (tussen 12 en 15 uur) tot twintig minuten onbeschermd kan zonnen, dan kan dat met factor 15 tot 300 minuten (5 uur).
Ook op de fiets naar je werk of in een auto met open dak en op ‘n dagje winkelen in de stad kan je huid al aardig wat zon te verwerken krijgen. Gebruik bij voorkeur van april tot september iedere ochtend een dagcrème met UV filter of een zonnebrandcrème voor het gelaat.
Als je een huidplekje hebt dat je niet vertrouwt, of dat zich anders gedraagt dan de overige en omgevende plekjes op de huid, wendt je zich dan tot de huisarts.

Als bij u een verdenking op huidkanker bestaat, verwijst uw huisarts u door naar Dermavenue. U doorloopt een speciaal opgezet zorgpad van onderzoeken en behandelingen. Uw dermatoloog kan op basis van de uiterlijke kenmerken van de verdachte plekje betrouwbaar een goedaardige van een kwaadaardige plekje onderscheiden. Daartoe bestudeert hij de huid met een handmicroscoop, het dermatoscoop. Uw dermatoloog doet ook een uitspraak of u een verhoogde kans tot het ontstaan van een huidkanker met zich meedraagt. Dit is bijvoorbeeld het geval als huidkanker in de familie voorkomt, uw huid in het bijzonder door UV-licht is belast, uw huid 5 of meer atypische moedervlekken en/of meer dan 100 gewone moedervlekken toont. Als er sprake is van een verhoogd risico dan wordt u geïnstrueerd voor zelfonderzoek. Mocht er bij u de verdenking op een melanoom bestaan dan bespreekt uw dermatoloog de behandeling die het beste in uw situatie past.
Dermavenue staat voor het implementeren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidziekten en spataderen. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en waar mogelijk besproken tijdens het consult en toegepast bij de behandeling. Daarbij staan kwaliteit en veiligheid voorop. Patiënten kunnen dat afleiden uit het ZKN-keurmerk, dat de kliniek al enkele jaren voert.