Info

Dermatologie en Plastische Chirurgie Avenue Carnisse richt zich voornamelijk op de betaalbare verzekerde zorg van de huidziekte in de breedste zin van het woord en de optimale zorg ervan. De praktijk heeft naast dermatologen ook plastische, reconstructieve, hand,- en esthetische chirurgen. Naast het verwijderen van huidtumoren, kunnen ook handoperaties en esthetische ingrepen onder lokale verdoving worden verricht. Tevens zijn we nu een centrum voor uw spataderen.

RICHTLIJNEN VOOR DE BEHANDELING VAN UW OOGLID NA DE OPERATIE

  • Doe het de dag van de operatie rustig aan. Wij adviseren u die dag zittend of  half liggend door te brengen.
  • De eerste dagen na de operatie mag u géén zware lichamelijke werkzaamheden verrichten. U mag niet bukken, tillen en sporten.
  • U mag 2 dagen na de operatie geen alcoholhoudende dranken gebruiken.
  • De eerste week zal het gebied rond uw oog gezwollen zijn. Dit gaat vaak gepaard met enige blauw/paarse verkleuring.
  • U krijgt na de operatie een koude eyepad mee of gaasverband. Maak dit gaasverband vochtig en leg het de eerste dag na de behandeling enkele keren op uw oogleden. Dit voelt prettig aan, neemt eventueel bloed op, koelt en gaat zwelling tegen. U kent ook koud gekookt water gebruiken.
  • U kunt gewoon douchen zolang u de wond en pleister droog houd.
  • Heeft u pleisters op uw littekens dan moet u deze zo lang mogelijk laten zitten en droog houden. Bij hevige jeuk mag u de pleisters na 4 dagen verwijderen.
  • Na 1 week mag u bij de praktijk langskomen om de hechtingen te laten verwijderen op de datum die u heeft afgesproken.
  • Het kan prettig zijn om een zonnebril te dragen.

Wanneer moet u direct contact opnemen?

bij forse nabloedingen met zwelling,pijn aan de ogen en visus beperkingen (wazig zien) t.g.v druk in de oogbol bij nabloeding (0180 – 646455).

Tot slot

Deze brochure is bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw plastisch chirurg. Een dergelijke beschrijving kan echter nooit volledig zijn voor iedere individuele situatie en u kunt aan het vorenstaande dan ook geen garantie ontlenen betreffende resultaten. Plastische en esthetische chirurgie is geen exacte wetenschap. Complicaties kunnen altijd optreden, ook al besteden wij veel zorg aan de uitvoering van de behandeling. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal de plastisch chirurg deze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten. De informatie in deze folder is samengesteld en geaccordeerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Indien iets niet duidelijk is en u nog andere vragen heeft of problemen kunt u ons gerust bellen.